+60 17-633 3644 operation@kingsckt.com

Kuey teow merupakan sejenis mi Cina yang diperbuat daripada beras. Walaupun ianya berasal dari China tapi ia sangat popular di negara kita. Teksturnya yang lembut membuatkan korang pasti akan menyukainya. Tapi, korang tahu tak masakan Kuey teow yang paling popular dan sedap di kalangan rakyat Malaysia? Untuk itu, berikut kami senaraikan 7 Jenis Kuey Teow Paling Sedap dan Mantap 2021.

 

1. Char Kuey Teow @ King’s Char Kuey Teow

Salah satu menu dalam list senaraikan 7 Jenis Kuey Teow Paling Sedap dan Mantap 2021 adalah Char Kuey Teow. Siapa je yang tak sukakan char kuey teow? Bukti popularitinya terserlah apabila gerai char kuey teow boleh ditemui di banyak tempat. Kalau korang nak try Char Kuey Teow yang paling mantap, singgah ke King’s Char Kuey Teow. Pelbagai variasi char kuey teow disediakan.

 

2. Kuey Teow Hong Kong

Kuey teow Hong Kong ini ala-ala kuey teow Ladna. Ianya selalu dihidangkan bersama makanan laut seperti sotong, sangat lazat!

 

3. Kuey Teow Tom Yam

Bayangkan keenakan tomyam yang pedas dan masam dimakan bersama kuey teow yang kenyal. Memang bikin terliur!

 

4. Kuey Teow Goreng Kerang

Kuey teow goreng kerang hidangan yang sangat ringkas namun kombinasi kerang dan kuey teow memang menyelerakan. Resepinya mudah, rugi jika anda tak cuba sendiri!

 

5. Kuey Teow Ladna

Kuey teow ladna ini mungkin kelihatan sama seperti kuey teow kungfu, namun bezanya ialah ia tidak disalut dengan telur. Salah satu juadah kuey teow yang wajib korang cuba!

6. Kuey Teow Bandung

Selalunya yang kita tahu mi bandung  je ada. Tapi, jangan terkejut, kuey teow bandung pun ada. Rasanya memang superb dan lain dari lain!

 

7. Char Kuey Teow Sotong @ King’s Char Kuey Teow

Satu lagi juadah kuey teow yang wajib korang cuba adalah Char Kuey Teow Sotong. Bayangkan, char kuey teow panas dihidang bersama dua Sotong XL. Korang boleh dapat Char Kuey Teow Stotong ni hanya di King’s Char Kuey Teow je tau! So jangan lupa singgah jika korang bercuti ke Port Dickson.

 

 

Untuk DELIVERY dan TEMPAHAN, boleh dibuat melalui Whatsapp, Facebook dan Official Website.

Whatapps : kingsckt.whatsapp
Lokasi : mapsKingsCharKueyTeowPD
Website : kingsckt.com
Facebook : King’s CHAR KUEY TEOW
Instagram : kingsckt 

Share This