+60 17-633 3644 operation@kingsckt.com

Daging kambing antara menu makanan yang mempunyai peminatnya yang tersendiri. Keunikkan bagi daging kambing, sesetengah orang tidak boleh membau daging kambing dan bagi yang meminatinya pasti akan rasa teruja apabila menikmati kesedapan daging tersebut. Blog kali ini kami akan akan menerangkan 9 menu daging kambing yang di gilai oleh peminat daging kambing:

 

 

1. Lamb Chop

Antara menu wajib bagi daging kambing adalah Lamb Chop. Daging kambing dihidang bersama dengan sauce black paper, semestinya membuat anda terliur apabila hanya memikirkan gambaran mengenai daging kambing.

Sumber: Menu Kings Char Kuey Teow

2. Kambing Golek

Antara menu signature jika bertandang ke majlis kenduri kahwin, open house, majlis berbuka puasa atau apa-apapun majlis keraian. Kebiasaannya orang akan beratur hinggakan tuan rumah terpaksa buka dua kaunter bagi mengagihkan daging. Yang pastinya daging ini dihidang bersama mash potota pastinya membuat kita mula terliur.

3. Muzium Tentera Port Dickson

Muzium Tentera Darat Port Dickson antara muzium tentera yang terbesar di Malaysia.

Muzium ini didirikan bagi memberi peluang untuk mempelajari serba sedikit mengenai sejarah tentera Malaysia.

Di sini terdapat 9 galeri yang berbeza, membawa anda untuk mengibau sejarah silam dari zaman penjajahan portugis sehinggalah zaman penjajahan jepun.

4. Kompleks Baitul Hilal

Kompleks Baitul hilal merupakan balai cerap yang terletak bersebelahan dengan resort popular bernama Klana Beach Resort.

Pada mulanya ia didirikan sebagai tempat penyelidikan astronomi dan kemudian dibuka kepada orang awam dengan tujuan mempromosi edu tourism di Port Dickson.

Tempat ini menampilkan pameran artifak yang digunakan pengkaji ilmu falak dari zaman dahulu hingga ke zaman moden.

Antara gambar yang di ambil oleh para pengunjung disini:

5. Hutan Rekeriasi Tanjung Tuan

Bagi anda yang meminati aktiviti lasak boleh mengunjungi hutan rekeriasi tanjung tuan. Di sini terdapat begitu banyak lokasi yg menarik di sepanjang track.

Daripada checkpoint pertama anda boleh melawati rumah api tanjung tuan, mendaki bukit batu putih dan boleh turun mandi manda di pantai tanjung biru.

Antara gambar yang di ambil oleh para pengunjung disini:

Kunjungi Kings Char Kuey Teow

Setelah penat satu hari berjalan. Apa kata berishtirehat di Restoran Kings Char Kuey Teow dan nikmati keunikan char kuey teow kami yg di hidang bersama daging kambing.
Share This